Vándoranimátorság

Szalézi animátorként úgy érzed, hogy szeretnél még több tapasztalatot szerezni és szívesen ellátogatnál más oratóriumokba is? Meghívást érzel arra, hogy missziós önkéntesként Te magad légy az ajándék mások számára ott, ahol a legnagyobb szükség van Rád?

Jelentkezz vándoranimátornak!

Szeretnénk lehetőséget biztosítani számodra, hogy megismerkedj más közösségekkel is, és általuk új élményekben legyen részed, melyek segítenek tovább fejlődni szalézi animátorságodban. 

Jelentkezz, ha:

  • elmúltál 18 éves 
  • szalézi animátor vagy
  • örömmel végzel önkéntes szolgálatot ott, ahol éppen szükség lenne Rád
  • fel tudsz ajánlani a nyaradból legalább egy hetet (legalább vasárnaptól szombatig)

Országszerte több olyan közösség is van, ahol örömmel fogadnak más önkénteseket is. Néhol a nyári táborokban van szükség a segítségre, de vannak olyan helyek is, ahol tanodák megvalósítása a cél, tanulmányaikban lemaradt fiatalok korrepetálása, esetleg szalézi közösségek segítése, a hétköznapi feladatokban való közreműködés. 

A Szalim segít abban, hogy olyan helyre tudj menni, ahol mindenképpen számítanak a segítségedre! A szállást és étkezést a befogadó oratóriummal egyeztetve megszervezzük számodra, a Te feladatod pedig az, hogy élj a talentumaiddal és segítségére legyél a közösségnek.

A jelentkezés véglegesítéséhez szükség lesz majd egy bemutatkozó motivációs levélre, illetve az oratóriumvezetőd támogatására.

További információkért és a jelentkezéshez írj nekünk az iroda@szalim.hu címre.

Számítunk Rád!
Szalim


ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

Kerek Petra – szalézi animátor

Mindig is szerettem önkénteskedni, ott segíteni, ahol a legnagyobb szükség van rám: így nem is gondolkodtam sokat azon, hogy kipróbáljam-e a szalézi vándoranimátorságot. Igazi komfortzónából való kilépés volt, hiszen az elején csak az általam megadott időpont volt biztos. Ez pedig egy csodás lehetőség volt arra, hogy ne csak fizikailag, hanem lelkileg is készüljek erre a szolgálatra. 

Az az egy hét, amit vándoranimátorként Nyergesújfalun töltöttem, számos helyen formált és alakított engem. Sok-sok embert ismertem meg, új helyzetekkel szembesültem, számomra addig ismeretlen helyi sajátosságokkal találkoztam; azonban a cél közös volt: mindenki azon munkálkodott, hogy a gyerekeket a Jóisten felé vezessük a színes programokon keresztül. Számomra ez biztonságot és motivációt adott, hiszen a helyi oratóriumunkban is ezt csináljuk szalézi animátorként. 

Én csak bátorítani tudlak, hogy ha esetleg gondolkozol a vándoranimátorságon, akkor vágj bele! Számos olyan élményben lesz részed, amire nem is számítasz, de ezek mind-mind tesznek hozzád! Hazafelé pedig garantáltan hatalmas hálával lesz tele a szíved, és ezt az érzést sosem fogod elfelejteni! 🙂 


Kovács Alíz – szalézi animátor

A vándoranimátorság gondolata először számomra ijesztőnek tűnt, elmenni egy teljesen idegen helyre, olyan emberekkel együtt munkálkodni, akiket nem ismerek, olyan hihetetlennek tűnt, hogy ez nekem menne és jól érezném magamat. Aztán az élet mégis úgy hozta, hogy hosszas gondolkodás után belevágtam. Eldöntöttem, hogy kilépek a komfortzónámból és teszek egy próbát, mondva, hogy ezzel semmit sem veszíthetek, csak nyerhetek, és ez a döntés az egyik legjobb döntésem volt.

Csak kapkodtam a fejemet, hogy milyen gyorsan kerültem Egerbe, és az indulásnál már csak az ott töltött idő tűnt rövidebbnek, mert egy fantasztikus hetet töltöttem ott el. Minden várakozásomat felülmúlta, rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam. Hálás vagyok, hogy egy ilyen befogadó és összetartó közösséget ismerhettem meg.

Teljesen más érzés volt így ott lenni egy oratóriumban, olyan stresszmentes és örömteli volt az egész, hiszen nem azon gondolkodtam folyamatosan, hogy milyen program következik, kinek, mikor és mit kell csinálnia, hanem tényleg meg tudtam élni minden egyes pillanatot és egy teljesen új nézőpontot adott.

Szóval, ha szeretnéd kipróbálni, hogy milyen egy stressz nélküli oratórium, szeretnél megismerni egy csomó új embert, fejlődni, jobban elmélyülni az animátor hivatásodban és rengeteg felejthetetlen élményt szerezni, akkor biztatlak, hogy jelentkezz Te is vándoranimátornak!