a BoscoFesztről

Ez egy táborfesztivál. Mind a kettő és egyikse, mert ez olyan gyerekeknek szól, (14 és 18 év közöttieknek) akik már túlkorosak ahhoz, hogy egy nyári oratóriumban résztvegyenek, viszont túl fiatalok ahhoz hogy egy fesztiválon résztvegyenek. Ezért próbálunk egy olyan programcsomagot összeállítani ami az ő korosztályuknak megfelelő. Tehát vannak fakultatív programok, semmi sem kötelező, viszont szeretettel ajánljuk mindenkinek hogy vegyenek részt bennük!

A tábor mozgatórugója a szalézi lelkiség. Rengeteg szalézi atya van jelen. Vannak reggeli, délutáni, esti gondolatok, valamint Szentmisék.
A zene, a tánc a vidámság hangulata övezi körül a mindennapokat, ezen az amúgyis fantasztikus helyen, Péliföldszentkereszten.

A tó és környéke

A programok egyik fő helyszíne a tó és környéke lesz, ahol plázs, strandröplabda pálya is kialakításra került. Van csónakázási lehetőség, és akár a tó közepén is lehet hűsölni a szigeten.

Az Öregkő és az erdő

Az Öregkő felkínálja a lehetőséget, hogy magasabbról is megszemléljük a tájat, vagy akár egy csodálatos hajnali napfelkeltével ajándékozzon meg minket.

A szállás

A péliföldszentkereszti Ifjúsági házban leszünk elszállássolva, vagyis nem sátrakban fogunk aludni. Melegvízben zuhanyzunk, és ami az étkezést illeti, teljes ellátást kapunk.