Szalézi Missziós Önkéntesek

A

Szalézi Missziós Önkéntesek

 

lehetőséget ajánl fiataloknak (18+), hogy szalázi közösségekkel együtt éljenek és dolgozzanak szerte a világban, segítsék fiatalok között végzett munkájukat, miközben megtapasztalják, milyen az élet Magyarországon kívül. A kihelyezések egy hónaptól két évig is tarthatnak.

Általában iskolában, szakmai képzési központokban; irodai munkával és adminisztrációval; ifjúsági és lakóközpontokban; sportedzésen; zenevezetéssel; matematika-, IKT-(számítógép) és angol tanítással segítenek. Ami a legfontosabb, hogy más fiatalokkal együtt vannak jelen ezeken az eseményeken. Nem számolunk fel elhelyezési díjat, nem célunk az önkéntesektől profithoz jutni. Az önkéntesek nem kapnak fizetést, és saját maguknak kell gondoskodniuk a repülőjegy áráról, biztosításról, vízumról stb. Élelemről, szállásról és munkáról általában a befogadó közösség gondoskodik.

Fontos! Nem tudjuk garantálni, hogy egy általad választott országban helyezünk el, a közösségek igényei alapján választjuk ki az önkénteseket.

Hogy milyen előnyeid is származnak ebből?
Munka és élettapasztalat egy másik kultúrában, egy lehetőség a szolgálatra, a személyiségfejlődésre, kis szünet a mindennapi életedben Magyarországon, egy vallásos közösséggel/ közösség mellett élés megtapasztalása, egy alaposan megtervezett oktatási folyamathit és szalézi képzés.

 

A Don Bosco Szaléziak egy nemzetközi római katolikus szerzetesrend, melynek célja, hogy Isten szeretetének jele és hordozója legyenelső sorban hátrányos helyzetű – fiatalok körében. A Szalézi Család (papok, testvérek, nővérek és mások, köztük önkéntesek és voltnövendékek) megpróbálja az alapító, Bosco Szent János munkáját folytatni: egy papét, aki a fiatalokat és a szegényeket szolgálta. Ma a szaléziak projektjei közé többek között iskolák, ifjúsági központok, utcagyerekek számára létrehozott otthonok és szakképző központok tartoznak.

A Szalézi Misszós Önkéntességet a magyarországi szaléziak vezetik. Alapjai a keresztény szolgálat örömteli kifejezései. Az elhelyezések papi közösségeknél és testvéreknél történnek, akik életüket adták, hogy Istent ily módon szolgálják. Örömmel fogadunk önkénteseket, akik gyakorolják, vagy nyitottak a Római Katolikus hitre; illetve a befogadó közösség kéréseihez is alkalmazkodni tudnak. Ez jelenthet imádságra, vagy szentmisére járást.

Az utazást általában három képzési alkalom előzi meg Péliföldszentkereszten.

 

A felkészítő alkalmakat szaléziak, misszionáriusok, önkéntesek és a Szalézi Család más tagjai vezetik. 

Szó lesz gyakorlati kérdésekről, interkulturális tanulásról

szalézi lelkiségről és a Szalézi Kongregáció misszionárius dimenziójáról

elvárásokról az önkéntesek és a befogadó közösségek felé; a fejlődő országok iránti érzékenységről és még sok másról is.

 

Kapcsolat:

De Rossi Raja SDB

Bajót, Péliföldszentkereszt, 2533.

Telefon: 0036205395515

salesianmissions.ung@szalim.hu