Nyári oratórium egy napja Óbudán

A héten a dzsungel könyvének kissé átírt, átformált történetét ismerhettük meg. Végig követtük Maugli életének kisebb szakaszát a színdarabokon keresztül.
 
Ez nem is volt másképp szerdán sem. Miután mindenki megérkezett, megkezdődött a reggeli színdarab. Megismertük Bagirát, a leopárdot és Balut, a mindig éhes medvét. Szokásunkhoz híven a jó reggeltet egy szalézi tartotta, majd megkezdőttek a csoportpercek. Minden csoport a saját termében, csoportvezetőkkel játszott, reggelizet és beszélték át a reggeli témát. Majd előkészültünk a nap legizgalmasabb részéhez, a bajnoksághoz. Mindenki a korosztályában, csoportban játszott. Az Oratórium udvara zengett a szurkolástól, ami nagy lendületet adott az épp a pályán küzdő csapatoknak. Több versenyszámban is megmérkőztek a gyerekek. A nagyok és a közepesek kosárban, fociban és floorballban mérték össze erejüket, míg a kicsik kosár helyett kidobósoztak. A mérkőzések legvégét az eső zárta le. Úrangyala és ebéd következett.

A délutánt, a zord időjárás miatt belső terekben folytattuk, ahol állomásokon keresztül mehettek a csoportok. Több, nagyon izgalmas állomás is helyet kapott, mint például a folyosó boowling, vagy az akadálypálya, ami székekből, asztalokból és ugrókötelekből készült. Persze az állomásokon pontokat szereztek, mindenki a saját színének – ami lehetett mocsár, szárazföld és levegő – amik felírásra kerültek és este a táblára. Az állomásos játékok után, összegyűltünk ismét egy színdarabra, majd kihírdetésre került a bajnokság és a délutáni játék eredménye. Habár eleredt az eső napközben, mégis nagyon szép és mozgalmas napunk volt, ami után ismét csak nagyon jót aludtak a gyerkőcök, és másnap ugyanolyan lendülettel és lelkesedéssel kezdtük a napunk.
 
Inzám Virág