Mária, Keresztények Segítsége – ünnep világszerte

A katolikus világ (köztük a szaléziak) a mai napon, május 24 – én emlékezik Máriára, a Keresztények Segítségére.

Soha nem hallottam, hogy bárki, aki hittel ment az Irgalmas Szűzhöz, ne kapott volna választ. (Don Bosco)

Mária, Keresztények Segítsége, könyörögj érettünk! – hányszor imádkozzunk ezt a rövid fohászt a közös imáink végén! De vajon miért pont őt, miért ilyen sokszor?

A szaléziak számára Mária, a Keresztények Segítsége a karizmájuk és a küldetésük csúcspontja. Don Bosco életének nehezebb pillanataiban mindig Máriához, a Keresztények Segítségéhez fohászkodott, aki meg is segítette. Torinóban a bazilikát is az ő tiszteletére emelte.

Ez az, amiért a mai nap Don Bosco városában, Torinóban egy kiemelkedő ünnep, globális figyelmet kap. A közös szentmise ünneplésén túl hagyományosan minden évben a Szűzanyát körmenettel is tisztelik.

A főbb, torinói események:

  • május 24. 00.00 – hagyományos hálaadó szentmise
  • május 24. – 11.00 (UTC + 2) – ünnepélyes szentmise a Segítő Szűz Mária-bazilikából, melyet a torinói érsek Mgr. Cesare Nosiglia vezet;
  • május 24. –18.30 (UTC + 2) – ünnepélyes szentmise, amelyet Ángel Fernández Artime rendfőnök mutat be;
  • május 24. – 20.30. – Ünnepélyes felvonulás a Segítő Szűz Mária tiszteletére, amelyet a torinói érsek Msgr. Nosiglia vezet.

Az események (az éjféli szentmise kivételével) élőben követhetőek az ANS Facebook oldalán kommentárral, valamint a www.missionidonbosco.org honlapon.

Magyarországon ezen a napon kezdődik a fiatal szalézi animátorok országos találkozója is. Kísérjük őket is imáinkkal, hogy a hétvégén méginkább megtapasztalják a Szűzanya segítő szeretét!

szaleziak.hu és ANS alapján