Élmények a 18-24 évesek lelkigyakorlatáról

Péliföldszentkereszten, 2018. november 30. és december 2. között került megrendezésre a 18-24 éves korosztály lelkigyakorlata, Quadros Lytton SDB atya vezetésével. A lelkigyakorlat mottója “A reményünk megszületett”. Ezt a témát több szempontból közelítettük meg a hétvége folyamán.

Az első nap egy selfie-bot segítségével. Ez a selfie-bot különleges volt, mert fel lehetett állítani, ami az “alapokat” jelentette. Már felnőttek vagyunk, úgy ahogy fejlődünk, az imastílusunknak is fejlődnie kell, nem maradhatunk a kisgyermekkorban bevált imamódnál.

Második nap egy tejes doboz segítségével tudtunk szemlélődni. Hogyha fordítva töltünk a tejes dobozból akkor rendezetten fog folyni belőle. Csak egy apró nézet különbség. Ezt a tej csak szimbolizálja, a fordítottságot a saját életünkben kell megtennünk. A nap folyamán volt idő az önmagunkban lévő munkára, lehetőségünk volt részt venni szentségimádáson, szentmisén és lelkibeszélgetésen.

Az utolsó napon a szalézi örök fogadalmas kereszt volt a szimbólum. A kereszten a Jó pásztor képe található, ami nem csak annak a szimbóluma, hogy segítünk a másiknak, tovább visszük az úton, hanem annak is, ahogy Don Bosco mondja: Tanuljuk meg megszerettetni magunkat a másikkal.

Lytton atya ezzel a buzdítással küldött haza mindannyiunkat, hogy ezt a küldetést a mindennapi életünkben tudjuk szeretettel végezni. Így testileg-lelkileg feltöltődve tértünk haza.

Konrád Sári

Az eseményen készült fotóalbum facebook oldalunkon megtalálhatók