Adventi Szalézi ifjúsági nap a Szalézi Gimnáziumban

November 18-án, pénteken délután a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban zajlott le az iskola tanulói számára rendezett adventi oratórium.
A programot 22 animátor és 10 tanár közreműködésével rendezték meg a szaléziak, a diákok legnagyobb örömére. Az iskola vezetősége, a tanárok és a fiatal animátorok Tibor testvér vezetésével mind örömmel vettek részt egy olyan rendezvény szervezésében, amelynek eredményeként közelebb kerülhetnek egymáshoz a  fiatalok.

A diákok már hetekkel korábban jelentkeztek a rendezvényre, a fél ötös regisztráció kezdetekor pedig az iskola megtelt 140 boldog és aktív diákkal. A welcome drinkek után elindulhattak a csapatok az állomásokra, ahol sokféle izgalmas feladattal kellett megbirkózniuk. Az állomásokon aláírásokat kellett gyűjteniük, amelyek segítségével bejuthattak az ebédlőbe, ahol hangulatos világítás és zene mellett barátaik körében elfogyaszthatták a megérdemelt hamburgerüket.

Hatkor a tornateremben Kirner Gábor testvér vezetésével elkezdődött a várva-várt bingo. Közösségi játékokra, és az animátorok által összeállított néma jelentre is sor került. A közös témájuk az volt, hogy akármennyi rossz is érhet minket az életben, mindig van kiút. Az esti imát Claudius atya tartotta, aki a gyerekkori boldogságot hozta el újra közénk előadásával. Nem jött egyedül; magával hozta Emmanuelt, az újonnan érkezett szalézit és Szlávik Adélt, a Szalim (Szalézi Ifjúsági Mozgalom) tartományi irodavezetőjét is.

A fődíjak kihúzása után kezdődhettek el a bajnokságok. A csocsóversenyre és a villanyfényes focibajnokságra sokan már előre jelentkeztek, és a résztvevők élvezettel vettek részt ezekben a játékokban. A teaház is sokaknak adott okot a maradásra, a barátokkal, osztálytársakkal való kellemes beszélgetésre. A diákok végül teljesen új élményekkel térhettek haza, hiszen a szaléziak segítségével hasznosan lelkiekben fejlődve tölthették el a péntek estéjüket.

Köszönet az iskola vezetőségének, a szervezőknek és a tanároknak a kitartó munkáért!

Palkó Fanni/Kazincbarcika

[FAG id=381]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük