Advent a Szalimnál 2016

Kedves Fiatalok!

A szalim idén is készül minden héten egy-egy kis videóval, hogy együtt készüljünk fel Jézus születésére.

Az adventi koszorún már a negyedik gyertya is ég, közel a karácsony. Reménykednünk kell Krisztusban, az Ő eljövetelében. Mária és főként József is reménykedett ebben, és reményük teljes lett. Nekünk keresztény fiataloknak küldetésünk van, hogy Jézus szülessen meg a mi szíveinkben és a tűz, amellyel ezt várjuk az egyre nagyobb legyen. Így készüljünk a közelgő karácsonyra.

(Advent 4. vasárnapja – olvasmányok, evangélium)

Advent harmadik hetében Havasi József atya elmélkedését hallgathatjuk meg az öröm vasárnapjáról. Nem szabad soha pesszimistának lennünk, mindig optimistának kell maradnunk. Örüljünk annak, hogy Krisztus eljött közénk, hogy megváltott emberek vagyunk. Érhet minket bármi megpróbáltatás, de abban a tudatban kell lennünk, hogy az Isten velünk van. Ezért okunk van örülni és ezt az örömet tovább kell adnunk. Ebben a tudatban készüljünk Jézus születésére.

(Advent 3. vasárnapja – olvasmányok, evangélium)

A második héten Gábor testvér szemszögéből láthatjuk meg az advent és a karácsony titkát. Egy rövid kis mesével, a menyország mintázatával meséli el nekünk, hogy Krisztus miért is jött el a földre. Adventben az a feladatunk, hogy készüljünk. Készüljünk Jézus eljövetelére a lelkünkben, hogy karácsonykor bennünk is megszülessen az Úr Jézus!

(Advent 2. vasárnapja – olvasmányok, evangélium)

Az első héten Helga nővér gondolatait hallgathatjuk meg. Gondolj valakire, aki közel áll hozzád, ugye észreveszed, hogy szeret? Látszik abból, ahogy hozzád fordul, vígasztal, segít, biztonságot ad, örömet szerez, számíthatsz rá. Kis dolgok ezek, de vegyük észre ezeket az advent folyamán. Aki szeret, az világít, hát legyünk mi a világ világossága és ragyogjuk be a földet!

(Advent 1. vasárnapja – olvasmányok, evangélium)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük