Kazincbarcika

  SZERDA: 16:00 – 18:00

  3700 KAZINCBARCIKA, MÁJUS 1. ÚT 11.

  FÜLÖP TIBOR SDB

  nyarioratorium.barcika@gmail.com

 

Kazincbarcikán már évek óta aktívan tevékenykednek a szaléziak, színes programokkal tarkítva a gyermekek mindennapjait. A kezdetekben is lelkes animátorok 4-5 éve mit sem veszítve lendületükből, folyamatosan várják a kicsiket, nagyokat, hogy az oratóriumok megteljenek gyermekzsivajjal.

Minden szerdán 16-18 óráig van oratórium, havonta egyszer egy szombaton, ünnepek előtt pedig már hagyománnyá vált a gesztenyézéssel egybekötött temetőlátogatás október végén, adventi koszorúkészítés, vagy éppen a mézeskalácssütés.

A szerdai oratóriumok általában játékkal kezdődnek, a gyerekek könnyedén ismerkedhetnek egymással, új barátságok szövődhetnek. Mindig biztosítva van a lehetőség csocsóra, pingpongra, focira, vagy akár kézműveskedésre, az unatkozás ismeretlen fogalom. A gyerekek sokszor nem is tudják, hogy mit válasszanak. Nem ritka a csocsó-, pingpong-, vagy focibajnokság, ahová nem győznek jelentkezni, ilyenkor az oratórium mintha csak stadionná nőné ki magát, fokozódik az izgalom.

Természetesen az ima fontos szerepet játszik az oratóriumban. Az elcsendesedést, imát követően zárásképpen egy-egy fontosabb gondolatra mindig számíthatunk a szaléziaktól, vagy éppen a segédkező felnőttektől.

Bátran mondhatjuk, hogy egyre több gyermek érdeklődik az oratórium iránt, és minden szerdán örömmel hozzák a barátaikat is, hogy együtt kerüljünk közelebb Istenhez.

 

"Kapaszkodj Istenbe, mint a madár: amikor énekel, remeg alatta az ág, de tudja, hogy tud repülni."Don Bosco