Budapest – Pesthidegkút

  SZOMBAT: 14:30 – 19:00

 1132 BUDAPEST, TEMPLOM KÖZ 1.

  GAMON EWA FMA

  hidegkut.szalezi@gmail.com;

          www.facebook.com/hidegkutfma

 

A pesthidegkúti oratórium története hosszú évekkel ezelőtt kezdődött. Sok minden történt ezalatt, jófejebbnél jófejebb szalézi nővérek jöttek és mentek, de az élet mindig ment tovább. Volt, hogy süti sütős szombatok voltak, volt, hogy évközi oratóriumunk utolsókat rúgni látszott, kis időre el is tűnt, de aztán újra életre kaptunk.

Pesthidegkut1Mostanában pedig egy ~15 fős szuperlelkes animátor csoporttal, Ewa nővérrel az élen, minden szombaton 10-30 gyerekkel találkozunk.  Ilyenkor játszunk kint, a focipályán, a kertben, a közeli parkban, vagy játszunk bent, kézművesedünk és imádkozunk a kápolnában, vagy valamilyen egészen új meglepetéssel készülünk a gyerekeknek. Amikor valamilyen különleges alkalom van, azt nagy közös bulival szoktuk megünnepelni. (Például farsang, előszilveszter.) Igyekszünk minél több színt vinni az oratóriumunkba. Szóval, aki olvassa ezt, és kedvet kap akár ahhoz, hogy együtt játsszon velünk, akár ahhoz, hogy az animátorok, segítők csapatának tagjává váljon (, akár ahhoz, hogy a nővérek közé lépjen – bár ez még az animátorrá válásnál is hosszabb folyamat, ám annál inkább nagyobb dolog:) ), azt szeretettel várjuk.

2 hetes nyári táborunk éppen olyannyira hatalmasra nőtte ki magát, hogy idén először létszámkorlátot kell felállítanunk, különben túllépnénk erőforrásaink kapacitását. Itt hasonló programok vannak, mint az évközi alkalmakkor, csak még több a móka és a kacagás. Ide is tárt karokkal várunk mindenkit (,aki időben jelentkezik).

"Helyezzük magunkat Isten kezébe. Imádkozzunk és minden sikerül."Don Bosco