Legfrissebb cikkek, események

SZALIM

Szalézi Ifjúsági Mozgalom
Szalézi

Szalézi

Don Bosco és Mária Mazzarello életpéldája nyomán a Szalézi Család tagjai segítik a fiatalokat a mindennapi fejlődésben, és együtt haladnak a szentség felé vezető úton.

Ifjúsági

Ifjúsági

Nem elsősorban, mert gyerekek és fiatalok alkotják, hanem sokkal inkább korszerű, rugalmas, kreatív és fiatalos animációs tevékenysége miatt, amelyek jellemzik.

Mozgalom

Mozgalom

Mert összetartja és átöleli azokat a személyeket, csoportokat, egyesületeket, akik szeretik és követni igyekeznek Don Boscót, a Szalézi Lelkiség fiatalos szellemében.

 Kik vagyunk?

Kik vagyunk?

A SZALIM a szalézi világban gyűjtőfogalma minden ifjúságpasztorációs kezdeményezésnek, amely a rendházak, intézmények területén zajlik.
A Szalézi Ifjúsági Mozgalom az a „lelkiségi közeg”, ahol találkozik minden olyan csoport, egyesület, fiatal szerveződés, akik magukénak érzik a Szalézi Lelkiséget és annak nevelői misszióját.

Tevékenységeink az ifjúságpasztoráció területét érinti:
- központi programokat is szervez, mint pl: Őszi, Tavaszi Animátortalálkozó, Adventi és Nagyböjti lelkinapok serdülő (12-18), ifjúsági (18-24) és fiatal felnőtt (24-35) korosztály számára;
- nyári oratóriumokat, táborokat, táborfesztiválokat szervezünk pl.: BoscoFeszt, STÉG;
- koordinációs szerepet tölt be a Szaléziak és a Nővérek helyi tevékenységei között.

A SZALIM felelősei

A Szalézi Ifjúsági Mozgalomért és tevékenységéért a Don Bosco Szent János által alapított két katolikus szerzetesrend egy-egy tagja a fő felelős, de alakítói mindazok, akik a szalézi lelkiséget magukénak érzik.
Jani Áron SDB
Jani Áron SDB
szalézi szerzetes (iroda@szalim.hu)
P. Ábrahám Béla SDB
P. Ábrahám Béla SDB
szalézi szerzetes (iroda@szalim.hu)
Ewa Gamon FMA
Ewa Gamon FMA
szalézi nővér (ewa.fma@szalim.hu)

A SZALIM stáb

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom tevékenységeinek alakítói és főszereplői maguk a fiatalok. Az ő tevékenységeik összehangolásában, az egyes jelenlétek közötti kapcsolat építésében, a mozgalomhoz való tartozás megerősítésében a koordinációs szerepet és szükséges hátteret a SZALIM stábja biztosítja.

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom egy nemzetközi szervezet.