Kirándulás a pesthidegkúti nyári oratóriumban

Reggel 9.00-kor gyülekeztünk Hűvösvölgyben. A kisgyerekek zöld, az Animátorok kék vagy sárga táborpólóban voltak, és így indultunk el csapatonként, villamossal a belvárosba.
Már a villamosozás is nagy élmény volt a gyerekek számára: voltak akik énekeltek is a hosszabb-rövidebb út alatt (igaz, nekünk Animátoroknak egy pár izzasztó pillanattal járt együtt míg a belvároshoz értünk, de a jó kedvünket ez nem tudta megváltoztatni).
Ott először a Bazilikánál gyülekeztünk. Ameddig a többi csapatot vártuk, a gyerekek hozzá fogtak a tíz óraihoz, és végül énekeltünk. Az énekszóra mindenki jobb kedvre derült a nagy meleg ellenére. Még a járókelők is meg-meg álltak, hogy minket hallgassanak.
Miután összes csapat megérkezett, csináltunk egy csoport képet és bementünk a Szent István Bazilikába a reggeli imára. A biztonsági őr engedélyével itt is énekelhettünk, és az ima után a szent Jobbot is megnéztük. Csodálatos volt több mint 120 gyerekkel a Bazilikában imádkozni és egy kis időt ott tölteni.

Végül elindultunk az Andrássy útra a Future Parkba, mely egy interaktív élményközpont. Óriáslabdák, ugróiskola, várost építő kockák és még sok más is várt ott minket. A gyerekek kedvenc része a második emeleten volt, ahol a rajzaikat bescennelték és azok a falon kivetítve életre keltek. Összesen 2 órát töltöttünk ott és mentünk tovább egy parkba, ahol egy nagy játszótér található. Miután uzsonnáztunk, a gyerekek szabadon játszhattak.
A nagyjáték után még imádkoztunk, s utána haza indultunk. A gyerekek már fáradtan, de továbbra is nagyon jókedvűen utaztak a villamoson.
Nemsokkal 17.00 után vissza érkeztünk a Hűvösvölgyi megállóba, ahol már nagyon sok szülő várta gyermekét.
Sok szempontból is nagyon sikeres volt a nap –állapítottuk meg végül az Animátor csoportbeszélgetésen. A mi napunk még akkor nem ért véget, mivel terveztük a csütörtöki- a vizes napot.

 

Jakubovich Noémi