Gyakran Ismételt KérdésekHa kérdésed van, tedd fel bátran, írd meg a boscofeszt(kukac)szalim.hu címre. Ezzel a többieket is segíted! A gyakran ismételt kérdések és az ezekre adott válaszok ugyanis itt is megjelennek majd.

Most ez tábor vagy fesztivál?

Valahol a kettő között. A program sok lehetőséget kínál, amiből mindenki kiválaszthatja magának a neki legszimpatikusabbat, ami őt érdekli. Természetesen, közösen veszünk részt az imákon, szentmiséken, együtt megyünk a tópartra.

Kiknek szól, kik mehetnek?

14 – 18 éves fiataloknak

Hogyan jutok el a tábor helyszínére, Péliföldszentkeresztre?

A lejutásban segítenek a szalézi atyák, nővérek. Ha nem tartozol szalézi közösséghez, akkor autóbusszal lehet eljutni Dorogig vagy Nyergesújfaluig, onnan pedig a szervezők segítségével juthatsz ki Péliföldszentkeresztre. Ezt a jelentkezésnél tudod jelezni számunkra.

Milyen a szállás?

Péliföldszentkereszten az Ifjúsági Ház lesz a BoscoFeszt központja, de ezenkívül még a Don Bosco Házban és a Rendházban történik majd az elszállásolás a hatályos egészségügyi rendelkezések figyelembevételével. Mindenképpen hozz magaddal hálózsákot!

Milyen öltözéket vigyek magammal?

Elsősorban kényelmes, akár túrázásra is alkalmasat. Jó, ha felkészülsz az időjárás szeszélyeire: esős hűvösebb időnek, de kánikulának megfelelő ruha is szükséges lehet. Érdemes nézni az időjárás-előrejelzéseket a tábor előtt, és annak megfelelően készülni. De a fürdőruhát, törülközőt semmiképp se hagyd otthon!

Mit vigyek még magammal?

A jókedvet, vidámságot ne hagyd otthon semmiképp! Kényelmes ruhára lesz szükséged, tisztálkodási eszközökre, naptejre és ahogy az előbb olvashattad, az alváshoz hálózsákot hozz magaddal! A közös helyiségek és a felületek fertőtlenítéséről folyamatosan gondoskodunk, de érdemes magaddal hoznod saját kézfertőtlenítőt

Mit hagyjak inkább itthon?

Mindenki a saját értékeire ügyel! A személyes értéktárgyakért nem tudunk felelősséget vállalni. Amire nem tudsz vigyázni, talán jobb, ha otthon is hagyod. Érdemes azokat a dolgokat is otthon hagyni, amik gátolnak abban, hogy együtt legyél és jól érezd magad a többiekkel.

Lesz-e ingyen WiFi?

Igen, a terület egy részén, de várhatóan csak bizonyos idősávokban.

Szabad-e alkoholt fogyasztani?

Ez az esemény nem erről szól, és bízunk benne, hogy te is így gondolod. Arra törekszünk, hogy enélkül is jól érezd magad.

Meddig lehet jelentkezni?

A jelentkezési határidő június 30.

Jöhet-e kísérő a résztvevőkkel?

Ezt a lehetőséget csak csoportoknál tudjuk felajánlani, így egy felnőtt kísérő, vagy pedagógus jöhet a fiatalokkal, akinek természetesen nem lesz semmilyen előre beosztott feladata.